Živjeti zdravo u Dječjem Vrtiću Lišnjak

10. travnja 2021. | Aktivnosti, Novosti

Na nivou sve tri odgojno-obrazovne skupine: „Medvjedići“, „Pčelice“ i „Bubamarci“, obilježen je Svjetski dan zdravlja nizom aktivnosti koje su se organizirale tijekom cijelog tjedna pod nazivom: „Tjedan zdravlja u Dječjem vrtiću Lišnjak“.

Cilj ovih planiranih aktivnosti bio je, zajedno s djecom i obiteljima, osvijestili važnost brige o zdravlju od ranog djetinjstva i spoznati neke od mogućih načina kako djeci približiti zdrave navike. Aktivnosti su organizirane tako da se svaki dan obilježila po jedna aktivnost važna za očuvanje zdravlja.

U utorak 06.travnja s djecom se razgovaralo o važnosti tjelesne aktivnosti pod geslom “Uskočimo u utorak“ te su organizirane različite tjelesne aktivnosti. Srijeda 07.travnja je obilježena temom „Izgradimo pravedniji, zdraviji svijet“. U tu svrhu podsjetili smo se da nismo svi isti i da nemamo iste mogućnosti ni sposobnosti ,ali da svi imamo pravo na zdravlje.

Aktivnosti sve tri odgojne skupine bile su usmjerene i pod motom: “Super zdrava srijeda – zdravi tanjuri“.

Četvrtak 08.travnja je obilježen aktivnostima pod motom “Čuvamo čistu vodu“, dok je petak 09.travnja obilježen pod geslom „Pospani petak“ uz osvještavanje važnosti odmora i sna za zdravlje.