Dani kruha u Bubamarcima

26. listopada 2022. | Aktivnosti, Novosti

U Dječjem vrtiću “Lišnjak” svake godine obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
 
U suradnji s roditeljima djeca su kod kuće mijesila i pekla pekarske proizvode, zatim su ih donosili u vrtić ( kolače, kiflice, štrudle, kuglof, kruh…). Te smo proizvode rado kušali. Upoznali smo, istraživali i uspoređivali više vrsta brašna (pšenično, raženo, pirovo, kukuruzno) koje nam je za tu prigodu donirala jedna mama. U samom tjednu koji je predhodio provodili smo životne praktične i radne aktivnosti, mijesili tijesto, pekli palačinke, likovno se izražavali na samu tematiku, izradili i ukrasili od papira svoje pekarske kapice, pjevali pjesmicu “Pekara”, pričali slikopriču  “Najbogatiji Vrabac na svijetu”.
 
Zahvalnost za plodove zemlje  obilježili smo u obliku radionice s roditeljima i nonicama. Tako smo 25.10. u matičnom vrtiću u Pićnu organizirali radionicu pod nazivom “PIJAT NAŠEGA KRAJA”. Djeca su imala priliku od svojih mama i nona naučiti kako se zamijesi tijesto za makarune.
Prije samog početka važno nam je bilo dobro oprati ruke i dezinficirati stolove za rad, jer nam je higijena važna.
Vrlo smo rado i s puno nestrpljenja krenuli na samu pripremu tijesta gdje smo uz pomoć brašna, vode, jaja i soli umijesili tijesto. Tako smo krenuli vlastitim rukama oblikovati makarune.
Idući dan  na meniju za ručak jeli smo “Pijat našeg kraja – makarune.”
 
 
Dobar tek svima poželjeli su Bubamarci do idućih dana kruha.